Α.Σ. Αντισφαίριση και Ζωή - Tennislife Club

Δημήτρης Παπαδημητρίου Μ.Sc., PhD
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
Επαγγελματίας Προπονητής Τένις

Προπονητής & Υπεύθυνος Συντονισμού Ακαδημιών του Αθλητικού Συλλόγου "Αντισφαίριση και Ζωή"

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος με θέμα: “Mεταβολές στην κινητική ικανότητα της άρθρωσης του ώμου και στην ταχύτητα του σερβίς σε αθλητές τένις, έπειτα από τη συμμετοχή σε ένα προτεινόμενο πρόγραμμα μυικής ενδυνάμωσης και ευλυγισίας.”. Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με θέμα “Άσκηση και Υγεία” από το ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το 1993 αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα "Αντισφαίριση".

Από την 1η Σεπτεβρίου του 2016 εργάζεται ως προπονητής τένις και υπεύθυνος οργάνωσης και λειτουργίας της ακαδημίας τένις του Ομίλου «Αντισφαίριση και Ζωή». Απο το Σεπτέμβριο του 2009 έως και σήμερα είναι ομοσπονδιακός προπονητής της Ε.Φ.Ο.Α με αντικείμενο την διάδοση του αθλήματος της αντισφαίρισης στην περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα είναι "Υπεύθυνος Tutor" μετά από εκπαίδευση στην Έ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας για την διάδοση του προγράμματος " PLAY & STAY"  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τένις.

Το 2008 διορίστηκε Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Α/θμια Εκπαίδευση ενώ την τριετία 2005-2008 υπηρέτησε ως Αναπληρωτής καθηγητής (προπονητής τένις) στο Αθλητικό Γυμνάσιο Λάρισας.

Για 13 χρόνια εργάστηκε ως Προπονητής τένις και Υπεύθυνος οργάνωσης και λειτουργίας του Oμίλου Αντισφαίρισης Νίκαιας Λάρισας. (Head Coach) συμμετέχοντας ως προπονητής σε ενωσιακά και πανελλαδικά πρωταθλήματα.

Την περίοδο 2001-2003 υπήρξε Προπονητής τένις στον Όμιλος Αντισφαίρισης Ιωλκός Βόλου όπου εργάστηκε ως υπεύθυνος ακαδημιών εφαρμόζοντας παράλληλα το πρόγραμμα: "Εκμάθηση τένις για μικρά παιδιά"

Την περίοδο 1999-2001 υπήρξε προπονητής τένις στον Όμιλος Αντισφαίρισης Νίκαιας, Λάρισα ενώ την περίοδο 1995-1999 ήταν προπονητής τένις στον Όμιλο Αντισφαίρισης Σκιάθου. Το ίδιο διάστημα υπήρξε και Υπεύθυνος σε προγράμματα αθλητισμού στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σκιάθου εφαρμόζοντας το πρόγραμμα : “Τένις για μικρά παιδιά και ενηλίκους”

Τέλος το 1994 υπήρξε ασκούμενος προπονητής τένις στους συλλόγους «Ανταίος» Πολίχνης & Ναυτικός Όμιλος Θες/νίκης.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου διακρίθηκε: