Α.Σ. Αντισφαίριση και Ζωή - Tennislife Club

7o Play on Clay 2021

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΤΑΜΠΛΟΠΡΟΚΗΡΥΞΗΕΓΓΡΑΦΗΔΗΛΩΣΕΙΣ

Α. Περίληψη προκήρυξης

Ο Αθλητικός Σύλλογος «Αντισφαίριση και ζωή» με έδρα τη Λάρισα αποφασίζει τη διεξαγωγή του 7ου Ερασιτεχνικού Τουρνουά Αντισφαίρισης Ανδρών Γυναικών 2021 «Play on Clay» στις εγκαταστάσεις του Tennislife Club στο Αθλητικό Κέντρο «Γ. Μητσιμπόνα».

Το τουρνουά θα διεξαχθεί λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες υγειονομικές διατάξεις που προβλέπονται από την εκάστοτε νομοθεσία για την προστασία από τη μετάδοση της πανδημίας του COVID 19.
1. Δεν θα υπάρχουν θεατές κατά τη διάρκεια των αγώνων
2. Οι παίκτες θα χρησιμοποιούν δικές τους μπάλες
3. Δεν θα γίνουν εκδηλώσεις απονομών
4. Θα γίνεται επιμελής απολύμανση πριν και μετά το ματς των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν από τους παίκτες
5. Οι αθλούμενοι θα έρχονται 5 λεπτά πριν το ματς και θα αποχωρούν αμέσως μετά τη λήξη του.
6. Κατά την είσοδό τους θα εγγράφονται στο δελτίο παρουσίας αθλητών στο χώρο και θα τους γίνεται θερμομέτρηση
7. Δεν θα συνοδεύονται από άλλα άτομα.
8. Θα πρέπει να φορούν μάσκα καθόλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο εκτός από τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα.
9. Να φέρουν δικό τους εξοπλισμό (πετσέτες, νερά, γκριπ, μπάλες, ισοτονικά κτλ).
10. Να τηρούν τις αποστάσεις μέσα στο χώρο
11. Απαγορεύεται η χρήση αποδυτηρίων για αλλαγή ρούχων και ντούζ. Τα αποδυτήρια χρησιμοποιούνται μόνο για τουαλέτες
12. Θα υπάρχουν αντισηπτικά σε πολλά σημεία των γηπέδων τα οποία οι παίκτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τακτικά.
13. Το τουρνουά θα συμμορφώνεται με τις εκάστοτε οδηγίες της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές τόσο στο τρόπο διεξαγωγής όσο και στη διάρκειά του για τις οποίες ο διοργανωτής δεν φέρει ευθύνη.

Παίκτες που δεν θα συμμορφωθούν με τους κανόνες υγιεινής και προστασίας από την πανδημία Covid-19 θα αποκλύονται από το τουρνουά χωρίς δικαίωμα επιστροφής του Sign In.

Β. Κατηγορίες τουρνουά
Clubbers Ανδρών 18+
Clubbers Ανδρών 45+
Clubbers Γυναικών
Clubbers Ανδρών Διπλά
Clubbers Γυναικών Διπλά
Clubbers Μικτά Διπλά

Κάθε κατηγορία Clubbers μονά για να σχηματιστεί θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 12 συμμετέχοντες. Κάθε κατηγορία Clubbers διπλά για να σχηματιστεί θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 16 συμμετέχοντες (8 ζευγάρια).

Γ. Ημερομηνίες
Λήξη δηλώσεων συμμετοχών (έως και): 15 Απριλίου 2021 (16:00)
Ακυρώσεις συμμετοχών (έως και): 15 Απριλίου 2021
Κληρώσεις: 16 Απριλίου 2021 (17:00)
Έναρξη αγώνων: 17 Απριλίου 2021
Εκτιμώμενη λήξη: 30 Ιουνίου 2021

Δ. Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για μια κατηγορία είναι 15€. Για κάθε επιπλέον κατηγορία το κόστος είναι 10€.

Ε. Δικαίωμα συμμετοχής
Για τις κατηγορίες «Clubbers» οι συμμετέχοντες θα πρέπει:
να έχουν γεννηθεί το 2003 και πριν
να μην έχουν βαθμολογία στην Πανελλήνια Κατάταξη της ΕΦΟΑ κατά τα έτη 2016 – 2021 ή να μην ξεπερνούν τους 2 βαθμούς
Στις κατηγορίες Clubbers Διπλά Ανδρών, Clubbers Διπλά Γυναικών και Clubbers Μικτά μπορούν να λάβουν μέρος και αθλητές με βαθμολογία στην ΕΦΟΑ (ανεξαρτήτως βαθμών) αρκεί το άθροισμα της ηλικίας του ζευγαριού να είναι 80 και πάνω.

Άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει το 44ο έτος ηλικίας δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία Clubbers 45+. Άτομα που έχουν συμπληρώσει το 44ο έτος ηλικίας μπορούν να συμμετέχουν και στην κατηγορία Clubbers 20-45 και στην κατηγορία Clubbers 45+.

ΣΤ. Έπαθλα

Στους νικητές και φιναλίστ θα απονεμηθούν κύπελλα.

Ζ. Τρόπος διεξαγωγής αγώνων

Ζ1. Seeds: Στο τουρνουά για τις κατηγορίες Clubbers η βαθμολογία (seed) θα προκύψει από τις συμμετοχές και τα αποτελέσματα του 6ου τουρνουά Play on Clay 2020.
Ζ2. Ώρες και ημέρες αγώνων. Τα γήπεδα του Tennislife Club θα δίνονται για τους αγώνες του τουρνουά όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Οι αγώνες θα διεξάγονται πρωινές και απογευματινές ώρες. Για τους αγώνες του τουρνουά δεν υπάρχει χρέωση γηπέδου ή χρήσης φώτων.
Ζ3. Ακυρώσεις / Αναβολές: Κάθε αγώνας που αναβάλλεται θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσα σε 7 ημερολογιακές ημέρες με συνεννόηση των παικτών και ενημέρωση των διοργανωτών. Για την ομαλή ροή και εξέλιξη των αγώνων, οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν προγραμματισμένο αγώνα μόνο μία φορά και μετά από συνεννόηση. Ειδάλλως σε περίπτωση δεύτερης ακύρωσης θα αποκλείονται από το τουρνουά. Σε περίπτωση καθυστέρησης προσέλευσης πέραν της μισής ώρας ο αγώνας κατακυρώνεται στον αντίπαλο με walk over (w.o.). Επιστροφή ποσού συμμετοχής μετά το sign in δεν είναι δυνατή.
Z4. Σύστημα αγώνων: Κnock out, 2 νικηφόρα set με 7αρι tie-break και Super Tie-Break 10αρι σε περίπτωση ισοβαθμίας σετ 1-1. Το Super Tie-Break θα εφαρμόζεται σε όλες τις φάσεις του κάθε γύρου (και ημιτελικά - τελικοί). Στα διπλά και στο μικτό, σε περίπτωση ισοπαλίας εφαρμόζεται το σύστημα No Ad με deciding point για τον καθορισμό του νικητή του game
Ζ5. Sign in: Το sign in (χρηματική συμμετοχή) του κάθε συμμετέχοντα θα γίνεται στον πρώτο του αγώνα και για όλες τις κατηγορίες συμμετοχής του.
Ζ6. Διαιτησία: Οι αγώνες πραγματοποιούνται χωρίς τη χρήση διαιτησίας σε όλες τις φάσεις (και στους τελικούς). Ο επιδιαιτητής αγώνα καλείται να πάρει απόφαση μόνο εφόσον υπάρχει αμφισβήτηση για απόφαση μεταξύ των παικτών. Δεν κάνει πλήρη διαιτησία στα ματς. Στην περίπτωση που ένας ή και οι δύο παίκτες επιθυμούν οπωσδήποτε διαιτησία για τη συνέχεια της διεξαγωγής του αγώνα η διαιτησία χρεώνεται 15€ ανά αγώνα.

Λεπτομέρειες ορθής διεξαγωγής αγώνα:
1. Σε περίπτωση αμφισβήτησης μπάλας θα πρέπει να υποδειχθεί σημάδι το οποίο θα υποδεικνύεται από τον παίκτη που βρίσκεται στην πλευρά που υπάρχει το σημάδι. Αν δεν υπάρχει ή δεν μπορεί να βρεθεί το σημάδι ο πόντος κατοχυρώνεται υπερ του παίκτη της άλλης πλευράς.
2. Δεν επιτρέπεται να μιλάτε καθόλου κατά την διάρκεια του πόντου στα μονά και στα διπλά όταν η μπάλα κινείται προς την κατεύθυνση των αντιπάλων.
3. Αυτός που σερβίρει είναι υποχρεωμένος να τηρεί και αναφέρει πριν από κάθε πόντο το σκορ.
4. Ποτέ μην αφήνετε μπάλες εντός του γηπέδου ή εντός του χώρου κίνησης σας τόσο για την ασφάλεια σας όσο και για το οτι επηρεάζεται οπτικά ο αντίπαλος παίκτης
5. Σε οποιαδήποτε περίπτωση μπει άλλη μπάλα μέσα στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του πόντου, ο πόντος διακόπτεται και επαναλαμβάνεται από την αρχή με δικαίωμα για 2 σερβις σε αυτόν που σερβίρει
6. Ισχύουν όλοι οι υπόλοιποι κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα τένις όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς της ITF.

Η. Στοιχεία τουρνουά
Επιφάνεια γηπέδων: Χωμάτινη
Σύνολο γηπέδων: Πέντε (5)
Βαθμολογία: Αβαθμολόγητο

Επιδιαιτητής αγώνων: Σακκάς Βασίλειος
Βοηθός Επιδιαιτητή: Νούλας Δημήτρης, Παπαδημητρίου Δημήτρης, Λαγουδάκη Γεωργία, Σπανός Κων/νος
Διευθυντής αγώνων: Σπανός Κωνσταντίνος

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974 072399, 6944593213, 6976388759
24130 16928 (Γραμματεία)

Μπάλες: Οι παίκτες χρησιμοποιούν δικές τους μπάλες. Δεν παρέχονται από την διοργάνωση

Νοσοκομειακή κάλυψη: ΠΕΡ. ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟ/ΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (2410617000)
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (2410 230031)

E-mail επικοινωνίας: info@tennislife.gr
Ιστοσελίδα ενημέρωσης: www.tennislife.gr

Θ. Ευθύνη συμμετεχόντων / Όροι συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής του κάθε συμμετέχοντα αποτελεί και Υπεύθυνη Δήλωση ότι είναι απόλυτα υγιής και αγωνίζεται με δική του αποκλειστικά ευθύνη, παραιτούμενος κάθε απαίτησης από τον Αθλητικό Σύλλογο «Αντισφαίριση και Ζωή» και το Tennislife Club σε περίπτωση τραυματισμού του.

Κάθε συμμετέχοντας οφείλει καθόλη τη συμμετοχή του στο τουρνουά να δέχεται και τηρεί τους όρους λειτουργίας του Tennislife Club όπως αυτοί αναγράφονται στη σελίδα: http://www.tennislife.gr/article.php?article_id=14

Το Tennislife Club και ο Αθλητικός Σύλλογος «Αντισφαίριση και Ζωή» θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του τουρνουά και την ασφάλεια αθλητών και θεατών.
Χορηγοί - Υποστηρικτές