Α.Σ. Αντισφαίριση και Ζωή - Tennislife Club

4o Club Championship Κεντρικής Ελλάδος 2018

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝΟΜΙΛΟΙΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

4o Club Championship Κεντρικής Ελλάδος 2018
“Play for your club”

Α. Περίληψη προκήρυξης
Ο Αθλητικός Σύλλογος «Αντισφαίριση και Ζωή» με έδρα τη Λάρισα αποφασίζει τη διεξαγωγή του Ερασιτεχνικού Τουρνουά Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας «4ο Club Championship 2018» στις εγκαταστάσεις του Tennislife Club στο Αθλητικό Κέντρο «Γ. Μητσιμπόνα». Στόχος του τουρνουά είναι Club, Λέσχες Αντισφαίρισης, Αθλητικοί Σύλλογοι και Ομάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αντισφαίρισης να εκπροσωπηθούν από τους καλύτερους (ερασιτέχνες – μη αγωνιστικούς) αθλητές τους με στόχο την ανάδειξη του καλύτερου Club σε επίπεδο Κεντρικής Ελλάδος. Οι αθλητές θα χωριστούν σε κατηγορίες ιδίου επιπέδου και μέσα από αγώνες θα συγκεντρώνουν βαθμούς (για κάθε νίκη αλλά και για κάθε κερδισμένο game) οι οποίοι θα αθροίζονται στη βαθμολογία του Club που εκπροσωπεί. Στο τέλος, το Club με την υψηλότερη βαθμολογία θα στεφθεί "πρωταθλητής".

Β. Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά
Στο τουρνουά δικαίωμα συμμετοχής έχουν οποιοδήποτε Club, Λέσχη Αντισφαίρισης, Αθλητικός Σύλλογος, Σωματείο ή ομάδα ερασιτεχνών αθλητών τένις, θεσμοθετημένη ή μη. Οι αθλητές θα πρέπει:

Κάθε αθλητής θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Club/Συλλόγου/Ομάδας προκειμένου να αποτελεί μέλος του.

Γ. Ημερομηνίες
Λήξη δηλώσεων συμμετοχών (έως και):       11 Οκτωβρίου 2018
Έναρξη τουρνουά:                                      12η Οκτωβρίου 2018
Πιθανή λήξη τουρνουά (απονομές):             1η Δεκεμβρίου 2018

Δ. Κόστος συμμετοχής
Για το τουρνουά δεν θα υπάρχει κόστος εγγραφής. Οι αγωνιζόμενοι θα πληρώνουν το κόστος χρήσης των γηπέδων το οποίο ανέρχεται σε 4€/ώρα ανά αθλητή. Στους αγώνες του τουρνουά δεν θα υπάρξει χρέωση για χρήση φώτων.

Ε. Έπαθλα
Για το Club που θα στεφθεί "πρωταθλητής" θα υπάρξει κύπελλο ενώ για κάθε αθλητή που θα τερματίσει πρώτος στον όμιλό του θα απονεμηθεί μετάλλιο

ΣΤ. Τρόπος διεξαγωγής αγώνων
ΣΤ1. Εκπροσώπηση του κάθε Club/Συλλόγου/Ομάδας στο τουρνουά
Κάθε Club/Σύλλογος/Ομάδα  μπορεί να εκπροσωπηθεί από όσους αθλητές επιθυμεί. Ωστόσο ως ελάχιστος αριθμός συμμετοχών ορίζονται οι εφτά αθλητές ανά Club

ΣΤ2. Σχηματισμός ομίλων
Μετά τους προκριματικούς αγώνες (που ίσως χρειαστούν) όλα τα Club θα έχουν την ίδιο αριθμό συμμετοχών από τον οποίο θα σχηματιστούν και οι όμιλοι δυναμικότητας:

Έτσι ο 1ος όμιλος θα είναι ο όμιλος με τους παίκτες υψηλής δυναμικότητας του κάθε Club, δηλαδή των παικτών με τα καλύτερα seeds. Αντίστοιχα ο τελευταίος όμιλος θα είναι αυτός με τους παίκτες χαμηλότερης δυναμικότητας ή χαμηλότερων seeds

Σε κάθε όμιλο που θα σχηματιστεί, κάθε παίκτης του ομίλου θα αντιμετωπίσει όλους τους παίκτες του ιδίου ομίλου από μια φορά. Για κάθε του νίκη ο παίκτης θα προσθέτει τους βαθμούς της νίκης του στη δική του βαθμολογία αλλά και στη βαθμολογία του Club που εκπροσωπεί. Στο τέλος, από κάθε όμιλο θα βγει ο καλύτερος παίκτης, ενώ θα αναδειχθεί πρωταθλητής το Club που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από τους βαθμούς των παικτών του.

ΣΤ3. Σύστημα και βαθμολογία αγώνων
Το σύστημα αγώνων θα είναι: 2 νικηφόρα σετ με Super Tie Break 10 πόντων.
Για κάθε του νίκη ο παίκτης θα λαμβάνει 15 βαθμούς ενώ σε περίπτωση ήττας ο παίκτης θα λαμβάνεις ένα βαθμό για κάθε game που κέρδισε. Η βαθμολογία κάθε παίκτη θα προστίθεται και στο σύνολο της βαθμολογίας του Club που εκπροσωπεί. (Παράδειγμα: Ένας παίκτης που έχασε 7-6, 6-2 θα λαμβάνει 8 βαθμούς)

ΣΤ4. Ώρες και ημέρες αγώνων
Τα γήπεδα του Tennislife Club θα δίνονται προς χρήση για αγώνες του τουρνουά όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Οι αγώνες θα διεξάγονται πρωινές και απογευματινές ώρες. Ο τελευταίος αγώνας θα πρέπει να έχει ως ώρα έναρξης την 8η απογευματινή (20:00).

Ζ. Ακυρώσεις / Αναβολές / Υποχρεώσεις:
Κάθε παίκτης θα πρέπει να πραγματοποιεί τουλάχιστον ένα αγώνα ανά εβδομάδα. Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης δεν παίξει μια εβδομάδα τότε θα κληθεί κάποια εβδομάδα να πραγματοποιήσει 2 αγώνες. Για παίκτες που έχουν διπλή συμμετοχή θα πρέπει αναλογικά να γίνονται 2 αγώνες ανά εβδομάδα.
Ο κάθε παίχτης έχει δικαίωμα παρέκκλισης από το αγωνιστικό του πρόγραμμα μια φορά στη διάρκεια του τουρνουά και πάντα σε συνεννόηση με τη γραμματεία αγώνων. Σε περίπτωση περεταίρω παρέκκλισης καθώς και σε περίπτωση αγωνιστικής απουσίας χωρίς ενημέρωση της γραμματείας ο αγώνας κατοχυρώνεται στον αντίπαλο με σκορ 6-0, 6-0.
Σε περίπτωση καθυστέρησης προσέλευσης πέραν της μισής ώρας ο αγώνας κατακυρώνεται στον αντίπαλο με σκορ 6-0, 6-0.
Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης αποχωρήσει από το τουρνουά τότε καλείται προς αντικατάσταση της θέσης του ο παίκτης που είναι επόμενος στην αρχική κατάταξη όπως δηλώθηκε από το Club του. Αν και ο συγκεκριμένος δεν δύναται να παίξει τότε καλείται ο επόμενος κ.ο.κ.. Αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης από τη λίστα τότε το Club μπορεί να ορίσει αντικαταστάτη του παίκτη εκτός της αρχικής δήλωσης, αρκεί ο παίκτης να μην υπερβαίνει σε δυναμικότητα seed τον αρχικό παίκτη που αποχώρησε. Αν τελικά δεν βρεθεί αντικαταστάτης του παίκτη, οι αγώνες που απέμεναν για τον συγκεκριμένο παίκτη κατοχυρώνονται με σκορ 6-0, 6-0 υπέρ των αντιπάλων του.

Οι αγώνες θα διεξάγονται άνευ διαιτησία. Ο Διευθυντής ή ο Επιδιαιτητής αγώνων, μπορούν να αποφασίσουν άνευ κλήσεως από τους παίκτες, να τοποθετήσουν διαιτησία κατά την κρίση τους. Ο Επιδιαιτητής έχει το δικαίωμα του correction.

Η. Στοιχεία τουρνουά
Επιφάνεια γηπέδων:       Χωμάτινη
Σύνολο γηπέδων:            Πέντε (5)
Βαθμολογία:                   Αβαθμολόγητο

Επιδιαιτητής αγώνων:     Σακκάς Βασίλειος
Βοηθός Επιδιαιτητή:        Καραμήτρος Ντίνος
Διευθυντής αγώνων:       Σπανός Κωνσταντίνος

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Μπάλες:   Οι παίκτες θα χρησιμοποιούν δικές τους μπάλες

Νοσοκομειακή κάλυψη:   ΠΕΡ. ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟ/ΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (2410617000)
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (2410 230031)

E-mail επικοινωνίας:       info@tennislife.gr
Ιστοσελίδα ενημέρωσης:  www.tennislife.gr

Θ. Ευθύνη συμμετεχόντων / Όροι συμμετοχής
Η δήλωση συμμετοχής του κάθε συμμετέχοντα αποτελεί και Υπεύθυνη Δήλωση ότι είναι απόλυτα υγιής και αγωνίζεται με δική του αποκλειστικά ευθύνη, παραιτούμενος κάθε απαίτησης από τον Αθλητικό Σύλλογο «Αντισφαίριση και Ζωή» και το Tennislife Club σε περίπτωση τραυματισμού του.

Κάθε συμμετέχοντας οφείλει καθόλη τη συμμετοχή του στο τουρνουά να δέχεται και τηρεί τους όρους λειτουργίας του Tennislife Club όπως αυτοί αναγράφονται στη σελίδα:
http://www.tennislife.gr/article.php?article_id=14

Το Tennislife Club και ο Αθλητικός Σύλλογος «Αντισφαίριση και Ζωή» θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του τουρνουά και την ασφάλεια αθλητών και θεατών.

Χορηγοί - Υποστηρικτές