Padel - Μοκέτες  Xωμάτινα
2410 5335302413 016928

Παιδιά όλων των ηλικιών από 3 ετών έως και 18 έχουν μια θέση στο Tennislife Tennis & Padel Club προκειμένου να αθληθούν μέσω της ευχάριστης γνωριμίας και ενασχόλησης τους με το τένις υπό την υποστήριξη άρτια καταρτισμένων και εξειδικευμένων προπονητών.

Τα παιδικά τμήματα απευθύνονται σε παιδιά που:

 • δεν έχουν έχουν ξαναπαίξει
 • με σχετική εμπειρία που θέλουν να βελτιώσουν το επίπεδό τους
 • θέλουν να ενταχθούν σε κοινωνικές και ομαδικές δραστηριότητες μέσω της άθλησης και του τένις
 • θέλουν να ενταχθούν στην αγωνιστική ομάδα με δελτίο αθλητή και να συμμετέχουν σε τουρνουά της ομοσπονδίας

Τα παιδικά τμήματα χωρίζονται σε:

Blue stage

Ηλικίες: 3 έως 5 ετών
Επίπεδο: Αρχάριοι
Οι μικροί μας φίλοι μέσω διαδραστικών παιχνιδιών αντίληψης, κινητικότητας και συνεργασίας διασκεδάζουν και αθλούνται ενώ παράλληλα μαθαίνουν δεξιότητες συγκέντρωσης, ομαδικότητας και υπομονής. Στόχοι, εμπόδια, φουσκωτές μπάλες, σκαλίτσες, τέρματα, μπαλόνια και κορδέλες αποτελούν τα εργαλεία του μαθήματος/παιχνιδιού.

Κόκκινη μπάλα

Ηλικίες: 5 έως 7 ετών
Επίπεδο: Αρχάριοι
Οι μικροί τενίστες μπαίνουν σιγά σιγά στο χώρο του τένις παίζοντας με κόκκινες μπάλες που τους βοηθούν να χτυπούν με άνεση τη μπάλα δημιουργώντας συνθήκες παιχνιδιού. Η τεχνική, η κίνηση και η αντίληψη του χώοου γίνονται βασικά στοιχεία του μαθήματος.

Πορτοκαλί μπάλα

Ηλικίες: 7 έως 9 ετών
Επίπεδο: Αρχάριοι / Μικρή εμπειρία
Τα παιδιά μαθαίνουν συγκεκριμένη τεχνική και χτυπήματα του τένις, αναπτύσσουν στρατηγική παιχνιδιού, αντίληψη του αντιπάλου, εξασκούνται σε υπομονή και κράτημα μπάλας, γνωρίζουν το σερβίς και με το πέρασμα του χρόνου αφομοιώνουν όλα τα συστατικά ενός παιχνιδιού τένις.

Πράσινη μπάλα

Ηλικίες: 9 έως 12 ετών
Επίπεδο: Αρχάριοι / Μικρή εμπειρία
Οι μικροί μας αθλητές παίζοντας με την πράσινη μπάλα, που θεωρείται το τελευταίο επίπεδο πριν την κανονική, εξοικειώνονται με όλες τις σωστές τεχνικές χτυπήματος, κάνουν χρήση όλου του μήκους του γηπέδου, αναπτύσσουν αυξημένη κινητικότητα και αποκτούν πλέον όλα τα εφόδια για ένα κανονικό αγώνα.

Κανονική μπάλα

Ηλικίες: 12+ ετών
Επίπεδο: Αρχάριοι / Μικρή εμπειρία / Προχωρημένοι
Παιδιά γυμνασίου και λυκείου με καλή, ελάχιστη ή και καθόλου εμπειρία μαθαίνουν από τους προπονητές όλες τις βασικές αρχές του παιχνιδιού, εξασκούνται στην αντοχή και ταχυδύναμη και βάζουν βάσεις για ένα καλό ή και αγωνιστικό επίπεδο τένις.

Ο Αθλητικός Σύλλογος του Tennislife Tennis & Padel Club (“Αντισφαίριση και Ζωή”) πλαισιώνεται από 7 πιστοποιημένους και άρτια καταρτισμένους προπονητές τένις, όλοι απόφοιτοι ΤΕΕΦΑ με ειδικότητα τένις και κάτοχοι της ταυτότητας προπονητή της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.). Είναι μέλος της Ε.Φ.Ο.Α. από το 2015 και έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) το 2016. Οι αθλητές του Συλλόγου μπορούν να εκδώσουν δελτίο αθλητή για συμμετοχή σε Εθνικά και Διεθνή τουρνουά ενώ ο Σύλλογος δικαιούται και φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του Ομοσπονδιακά βαθμολογούμενα τουρνουά.

Πληροφορίες για τα τμήματα:

 • Επικοινωνία για τα τμήματα: 6974 072399 (Δημήτρης Παπαδημητρίου)
 • Δίνεται προαιρετικά ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα πριν την εγγραφή στο τμήμα.
 • Όλα τα τμήματα είναι ολιγομελή έως 4 άτομα δίνοντας έτσι στον παίκτη μεγάλο χρόνο συμμετοχής (εξαιρούνται παιδικά τμήματα).
 • Οι αθλούμενοι μπορούν να εγγραφούν σε κάποιο τμήμα ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
 • Διατίθενται και πρωινά τμήματα κατόπιν συνεννόησης.
 • Διατίθεται και η επιλογή του ιδιαίτερου μαθήματος για ταχύτερη βελτίωση.
 • Τα τμήματα συνήθως είναι 2 φορές την εβδομάδα αλλά προσφέρονται και επιλογές για περισσότερες φορές.
 • Τα τμήματα υποστηρίζονται και από εξειδικευμένο γυμναστή που μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στη προπόνηση του αθλούμενου.
 • Οι αθλούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν (για κάποιο διάστημα) ρακέτες του club προκειμένου να βρουν αυτή που τους ταιριάζει πριν την αγοράσουν
 • Προπονήσεις που χάνονται λόγω καιρού ή απουσίας προπονητή αναπληρώνονται συνήθως το πρώτο διαθέσιμο Σαββατοκύριακο.
 • Προπονητές, υλικό προπόνησης και γήπεδα στηρίζονται στις διεθνής προδιαγραφές της ITF και στις υποδείξεις της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.)