9o Ladder Championship 2023

9o Ladder Championship 2023

To Tennislife Club προκηρύσσει το 9o Ladder Championship 2023.

?Εγγραφές έως και Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στα τηλέφωνα 6973600442, 6974072399, 2413016928.

? Έπαθλα και πλούσια δώρα για νικητές και φιναλίστ.

? Τα ματς θα διεξάγονται όλες τις μέρες αλλά κυρίως Σαββατοκύριακα.

?Το τουρνουά υποστηρίζεται από την εφαρμογή Tennispanel μέσω της οποίας μπορείτε να βλέπετε live τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα αγώνων και τις βαθμολογίες.

Get ready… Its championship time!!!

Αναλυτικά η προκήρυξη

Α. Περίληψη προκήρυξης
Ο Αθλητικός Σύλλογος «Αντισφαίριση και Ζωή» με έδρα τη Λάρισα αποφασίζει τη διεξαγωγή του Ερασιτεχνικού Τουρνουά Αντισφαίρισης «9ο Ladder Championship 2023» στις εγκαταστάσεις του Tennislife Club στο Αθλητικό Κέντρο «Γ. Μητσιμπόνα». Το τουρνουά θα διεξαχθεί με τη μορφή πυραμίδας όπου κάθε παίκτης θα αγωνιστεί με όλους τους παίκτες της κατηγορίας του. Θα υπάρξουν 7 κατηγορίες δυναμικότητας ανδρών-γυναικών με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων ανά κατηγορία τους 8. Σε περίπτωση που ο αριθμός ενδιαφερομένων ξεπεράσει τους 8 τότε υπάρχει περίπτωση αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τους διοργανωτές να σχηματιστούν επιπλέον κατηγορίες. Στο τέλος του τουρνουά θα δημιουργηθεί κατάταξη των παικτών βάση της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν από κάθε νίκη και ήττα. Οι δύο πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν κύπελλο.

Β. Δικαίωμα συμμετοχής στο τουρνουά
Στο τουρνουά δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι όσοι

είναι ερασιτέχνες,
δεν έχουν βαθμολογία στην Πανελλήνια Κατάταξη της ΕΦΟΑ κατά τα έτη 2016 – 2023 (εξαιρούνται αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος ηλικίας και στην τελευταία κατάταξη της ΕΦΟΑ έχουν λιγότερους από 3 βαθμούς)
έχουν συμπληρώσει το 17 έτος της ηλικίας τους

Γ. Ημερομηνίες
Λήξη δηλώσεων συμμετοχών (έως και): Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2023
Έναρξη τουρνουά: Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2023
Προβλεπόμενη λήξη τουρνουά (απονομές): Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Δ. Κόστος συμμετοχής
Για το τουρνουά δεν θα υπάρχει κόστος εγγραφής. Οι αγωνιζόμενοι θα πληρώνουν το κόστος χρήσης των γηπέδων το οποίο ανέρχεται σε 5€/ώρα ανά αθλητή. Σε περίπτωση χρήσης φώτων το κόστος θα είναι συμπληρωματικά 2€/άτομο ανεξαρτήτως χρονικής διάρκειας.

Ε. Σύστημα αγώνων και τρόπος διεξαγωγής αγώνων
Ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων είναι στα 2 νικηφόρα σετ των 6 games με tie break στα 7 σε περίπτωση 6-6. Το τρίτο σετ σε περίπτωση ισοβαθμίας στα set με 1-1 θα είναι supertie break στους 10 πόντους με διαφορά 2 πόντων.
Όλοι οι παίκτες θα πρέπει να αγωνιστούν με όλους τους αντιπάλους του ίδιου ομίλου τους. Για κάθε ματς που δεν θα διεξαχθεί λόγω υπαιτιότητας παίκτη, ο συγκεκριμένος παίκτης θα θεωρηθεί ότι έχασε το ματς με σκορ 6-0, 6-0 (walk over).
Για κάθε νίκη ο παίκτης θα λαμβάνει 15 βαθμούς στην κατάταξη του ενώ για κάθε ήττα θα λαμβάνει ένα βαθμό για κάθε game που κέρδισε. Έτσι αν κάποιος παίκτης χάσει με σκορ 7-6, 6-3 θα λάβει 9 βαθμούς στην κατάταξή του.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο παικτών θα ληφθεί υπόψιν για την κατάταξη τους το μεταξύ τους αποτέλεσμα με το νικητή να λαμβάνει την καλύτερη θέση.
Ο προγραμματισμός των αγώνων θα γίνεται ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία των διοργανωτών με τους παίκτες. Δύναται και οι παίκτες να κανονίσουν τον μεταξύ τους αγώνα ενημερώνοντας τους διοργανωτές έγκαιρα ώστε να βρεθεί διαθεσιμότητα γηπέδου.
Όλα τα ματς θα θεωρηθούν έγκυρα εφόσον και μόνο διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Tennislife Club.

Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα να δηλώσουν την κατηγορία δυναμικότητας στην οποία θέλουν να ενταχθούν. Ωστόσο η οριστική συμμετοχή τους σε κάποια κατηγορία θα κριθεί από τους διοργανωτές λαμβάνοντας υπόψιν την κατάταξη του παίκτη σε ερασιτεχνικά τουρνουά “knock out” που διεξήχθησαν στο Tennislife Club ή ακόμα και σε άλλα club (και έχουν εκδοθεί δημόσια βαθμολογίες). Αν κάποιος παίκτης δεν συμφωνήσει με την κατηγορία που οριστικά τοποθετήθηκε από τους διοργανωτές έχει το δικαίωμα απόσυρσης της συμμετοχής του.
Τα γήπεδα του Tennislife Club θα δίνονται προς χρήση για αγώνες του τουρνουά όλες τις ημέρες της εβδομάδας αλλά κυρίως Σαββατοκύριακα. Οι αγώνες θα διεξάγονται πρωινές και απογευματινές ώρες.

ΣΤ. Οι όμιλοι δυναμικότητας
Όμιλοι ανδρών

Diamond league. Όμιλος υψηλής δυναμικότητας
Platinum league. Όμιλος υψηλής δυναμικότητας
Golden league. Όμιλος μέτριας δυναμικότητας
Ruby league. Όμιλος μέτριας δυναμικότητας
Silver league. Όμιλος χαμηλής δυναμικότητας
Bronze league. Όμιλος χαμηλής δυναμικότητας

Όμιλοι γυναικών
Sapphire league.

Παίκτες που στο προηγούμενο Ladder Championship είχαν τερματίσει σε μια από τις 3 πρώτες θέσεις δικαιούνται να ανέβουν κατηγορία στη θέση παίκτη που τελείωσε σε μια από τις 3 τελευταίες θέσεις με σειρά προτεραιότητας βάση της θέσης.

Ζ. Ακυρώσεις / Αναβολές / Υποχρεώσεις:
Κάθε παίκτης θα πρέπει να πραγματοποιεί τουλάχιστον ένα αγώνα ανά εβδομάδα. Σε περίπτωση που κάποιος παίκτης δεν παίξει μια εβδομάδα τότε θα κληθεί κάποια εβδομάδα να πραγματοποιήσει 2 αγώνες.
Ο κάθε παίχτης έχει δικαίωμα παρέκκλισης από το αγωνιστικό του πρόγραμμα μια φορά στη διάρκεια του τουρνουά και πάντα σε συνεννόηση με τη γραμματεία αγώνων. Σε περίπτωση περεταίρω παρέκκλισης καθώς και σε περίπτωση αγωνιστικής απουσίας χωρίς ενημέρωση της γραμματείας ο αγώνας κατοχυρώνεται στον αντίπαλο με σκορ 6-0, 6-0.
Σε περίπτωση καθυστέρησης προσέλευσης πέραν της μισής ώρας ο αγώνας κατακυρώνεται στον αντίπαλο με σκορ 6-0, 6-0.
Σε περίπτωση αποχώρησης κάποιου παίκτη τότε η διοργάνωση μπορεί να ορίσει έναν alternate, έναν αντικαταστάτη του, ο οποίος θα λάβει τη βαθμολογία και τα αποτελέσματα του παίκτη που αποχώρησε και θα πραγματοποιήσει τα υπόλοιπα ματς.
Σε περίπτωση αποχώρησης κάποιου παίκτη από το τουρνουά που δεν έχει συμπληρώσει τα 1/2 των αγώνων του και για τον οποίο δεν έχει βρεθεί alternate, τότε όλοι οι προηγούμενοι αγώνες του ακυρώνονται και θεωρούνται χαμένοι με σκορ 6-0, 6-0 για όλους τους αντιπάλους της κατηγορίας του, ακόμα και αν κάποιους τους έχει κερδίσει. Αν έχει ξεπεράσει το 50% των αγώνων του τότε για όλα τα υπολειπόμενα ματς, οι αντίπαλοι κερδίζουν το παιχνίδι με 6-0, 6-0
Οι αγώνες θα διεξάγονται άνευ διαιτησίας. Ο Διευθυντής ή ο Επιδιαιτητής αγώνων, μπορούν να αποφασίσουν άνευ κλήσεως από τους παίκτες, να τοποθετήσουν διαιτησία κατά την κρίση τους. Ο Επιδιαιτητής έχει το δικαίωμα του correction.

Η. Στοιχεία τουρνουά
Επιφάνεια γηπέδων: Χωμάτινη και μοκέτα
Σύνολο γηπέδων: Εννιά (9)
Βαθμολογία: Αβαθμολόγητο

Επιδιαιτητής αγώνων: Παπαδημητρίου Δημήτρης
Διευθυντής αγώνων: Σπανός Κωνσταντίνος

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6974 072399
2413 016928
Μπάλες: Οι παίκτες θα χρησιμοποιούν δικές τους μπάλες

Νοσοκομειακή κάλυψη: ΠΕΡ. ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟ/ΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (2410617000)
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (2410 230031)

E-mail επικοινωνίας: info@tennislife.gr
Ιστοσελίδα ενημέρωσης: www.tennislife.gr

Θ. Ευθύνη συμμετεχόντων / Όροι συμμετοχής
Η δήλωση συμμετοχής του κάθε συμμετέχοντα αποτελεί και Υπεύθυνη Δήλωση ότι είναι απόλυτα υγιής και αγωνίζεται με δική του αποκλειστικά ευθύνη, παραιτούμενος κάθε απαίτησης από τον Αθλητικό Σύλλογο «Αντισφαίριση και Ζωή» και το Tennislife Club σε περίπτωση τραυματισμού του.

Κάθε συμμετέχον οφείλει καθόλη τη συμμετοχή του στο τουρνουά να δέχεται και τηρεί τους όρους λειτουργίας του Tennislife Club όπως αυτοί αναγράφονται στη σελίδα:
http://www.tennislife.gr/article.php?article_id=14

Το Tennislife Club και ο Αθλητικός Σύλλογος «Αντισφαίριση και Ζωή» θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία του τουρνουά και την ασφάλεια αθλητών και θεατών.